neděle 6. ledna 2013

Micelární vody

Micelární vody jsou podle mého mínění dost předražená davová psychóza. Pche, micely tu byly vždy a nejsem sice chemik, ale z gymplu si pamatuju, že něco takového má za následek účinnost tenzidů a detergentů, prostě saponátů a mýdel. Tak jakýpak co pak. Smutným faktem ovšem je, že po použití mýdla mám dost tragickou pleť, zatímco micelárky má můj obličej zřejmě rád. Takže se je teď bojím přestat používat. No nic, popojedem.

V současné době mám Biodermu Sébium, Avene a Bourjois. A střídám je podle nálady. 

Biodermu i Avene jsem koupila v akci 1+1 (kdyby měl někdo Avene micelární vody rád, tak zrovna akci 1+1 má na ně teď Dr.Max) obě zhruba za pětistovku. Cenově nejdráž vychází Avene, páč sice stojí stejně jako Bioderma, té je ale o 100ml víc. A Bourjois jsem koupila ve Fannku kolem stovky v nějaké slevě. Normálně stojí kolem 120korun.



Když to vezmu odzadu, nejméně ráda mám Bourjois. Odlíčí sice pěkně, ale mám z ní pocit ulepeného obličeje. Pokud na sebe nemažu hned po odlíčení krém, musím si na obličej stříknout termální nebo nějakou pleťovou vodu, protože ten pocit nemám ráda.
Není parfémovaná, to znamená, že voní trochu chemicky, ale nijak mě to neobtěžuje, protože je to taková slabá, čistá vůně.
Velmi se mi líbí její balení. Stejné má celá Bourjois pečující kosmetika. Ze začátku jsem se bála, že kuličku nahoře urazím a voda se mi pak bude špatně otevírat, ale časem jsem zjistila, že balení je docela bytelné a můžu ho klidně převážet. Protože už mám na dně, tak jsem se z vědeckých důvodů snažila kuličku včera ulomit, ale to se mi taky nepodařilo. I když myslím, že hrubou silou by to asi šlo, zase tak moc důkladná jsem nebyla. 
Složení je, až na jeden paraben, ze samých nekomedogenních a nedráždivých látek. 


Bioderma je podle mě velmi dobrá značka a zelená micelární voda mi velmi vyhovuje. Je vhodná pro mastnou pleť, na suché pleti by mohla štípat - vyzkoušeno. Celá řada Sébium je mi sympatická. Kdysi jsem kdesi četla, že je Bioderma tak dobrá, až je nudná. S tím musím souhlasit. Když se mi zblázní pleť, tak jdu do ní.
Parfemace je jemná, příjemná, květinová.
Bioderma má pěkné buclaté balení, které klame tělem. Nikdy bych neřekla, že je jí víc, než Avene. U pumpičkové verze se nemůžu rozhodnout, jestli se mi líbí nebo ne. Chvílemi to dávkování miluju a chvílemi nenávidím.


Ve složení jsem nenašla žádnou dráždivou složku, pro problematickou mastnou pleť mi přijde velmi vhodná.


Nakonec si nechávám vítěze. Dost nezaslouženě, protože je to tím, že je mi Avene sympatičtější. Navíc má na prvním místě ve složení tu svoji termální pramenitou vodu a tu já můžu. Mezi odlíčením Biodermou a Avene nevidím rozdíl. Dlouhodobě jsem si zkoušela odličovat jednu stranu obličeje Avene a druhou Biodermou a nepoznala jsem rozdíl. 
Avene má silnější vůni, která mi ze začátku moc nevyhovovala, ale časem jsem si zvykla a teď se mi dokonce líbí víc, než biodermí vůně.
Balení je vysoké... a tím pádem se mi nevleze do poličky. Ale nevadí, našla jsem mu náhradní místo:).
Složení se mi taky nepřipadá závadné, akorát vždy, když zahlédnu v nějakém odličovátku silikony, říkám si proč? Ale není na prvních místech... budiž micelárce odpuštěno. Ucpávání pórů jsem si nevšimla. 


Když shrnu všechna pro a proti, vychází z toho vítězně Bioderma... v mém srdci ale bude mít vždy své místo hlavně Avene:)

Krom výše zmíněných jsem měla i růžovou Biodermu, ale nemám citlivou pleť a celkově mě Sensibio biodermí řada moc nebere. 

Věříte na micely a jejich zázračnou moc? Máte zkušenosti s kauflandovou Blanchette B? Nebo s jinou zajímavou micelárkou?

Bibi

5 komentářů:

  1. taky mám nejraději asi avene - protože se mi líbí lahvička a vůbec ta značka nejvíc.

    bourjois mám doma teď a taky mi někdo povídal, že lepí, ale mně nelepí. nebo možná trochu, když to zkoumám, ale za normální okolností si toho ani nevšimnu. z kauflandu taky doma mám a přijde mi to naprosto normální a funkční micelárka. asi bych nepoznala rozdíl mezi tou a biodermou po slepo.

    ale já totiž tu biodermu nemám moc ráda. nesedí mi ta blogová masírka a hlavně mi vadí, že bioderma neodlíčí trvanlivější makeup. mám doma linky, se kterými prostě micelárka ani nepohne. navíc když použiji micelárku, tak potřebuji dva tampóny na celý obličej a oči, když použiji oleje, tak se to zvládne na jeden.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už bych si Bourjois nekoupila, ale tu kauflandovou chci určitě zkusit.
      Mně oční makeup neodlíčí úplně ani Bioderma ani Avene. Na to mám dvoufázový odličovač od Yves Rocher. Běžně mívám oči hodně nalíčené, protože nosím brýle (sem tam, když potřebuju vidět), tak chci, aby bylo líčení trochu vidět.
      Bibi

      Vymazat
  2. ta kauflandová není úplně špatná, trochu lepí ale jinak je docela dobrá (a taky se s ní dobře čistí štětce a není mi jí líto)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt ji musím zkusit:) To lepení mi ani tak moc nevadí, stejně na sebe ještě mažu krém.
      Bibi

      Vymazat
  3. Tak já jsem tu kauflandovou měla přece :-)... ale pálely mě oči. Použít ji na štětce je dobrý nápad. V tom případě koupím znovu. (Káťa)

    OdpovědětVymazat