středa 9. ledna 2013

Jak léčím opar?

Ahoj všem,

tak mám opar. A ne jen tak ledajaký. Opar se mi už od mala dělá kolem nosu. Je veliký, poutá pozornost lidí (to vím, tolik lidí se na mě běžně nedívá :-D). Jako dvouleté děcko jsem s tím byla dokonce v nemocnici, protože si představte malý obličej a opar velký jak pětikoruna. 

No, teď se ho snažím co nejvíce eliminovat, ale úplně tomu zabránit nedokážu. Udělá se mi pravidelně po nachlazení, když mě ofoukne, necítím se dobře nebo na mě někdo prskne. Ještěže na mě nikdo často neprská. Fuj.

Na obrázku jsou pomocníci v léčbě takového oparu. To se zeleným pruhem je Ophthalmo - Septonex.  Jak jistě chápete z názvu, používá se hlavně při problémech se zánětem očí. Nicméně, pomůže vytáhnout i hnis z oparu a hlavně, není na předpis, takže kvůli němu nemusím běhat po doktorech. Ti by mi akorát tak řekli, že jsem si měla nos mazat. No, nos jsem si při rýmě mazala, takže oschlý opravdu nebyl a není tedy ani odřený. Prostě vir, no.

Opar se stále nelepšil a dokonce to vypadalo, že opar nějak nos okousal a že mi po zahojení bude dokonce kousek nosu chybět. Nechci mít ohlodaný nos. Koupila jsem si tedy Cicalfate od Avene (kupovala jsem na Parfums.cz za 350 Kč - 100 ml, neb tu máme pobočku, na které je možné vyzvednout bez poštovného). Cifalfate mi nos začal docela rychle léčit, za dva dny se vyléčil skoro s poloviny, ale teď mám zase pocit, že se léčba zastavila. Tak doufám, že to nakonec pomůže.

 Hemagel  jsem na fotku přihodila jenom tak pro formu. Ani nevím, jestli léčí tak dobře, jak slibuje, je ho 5 gramů a je dost drahý. A občas si ho na něco dám, ale nějak jsem nepozorovala výsledky.

Contractubex (se žlutým obalem) jsem si kupovala původně na něco jiného, je určen na jizvy, jak nové, tak staré a já mám jednu takovou na hraně obličeje. Trochu mi jizvu zesvětlil, ale potom, co se mi udělal opar, jsem na malou jizvičku úplně zapomněla. Stál cca 200 Kč a koupila jsem ho v lékárně. V léčbě budu pokračovat a snad přinesu nějaké výsledky později. :-)

Poslední věc je Spirytus salicilový. Ani nevím, jak se jmenuje u nás. Dávám na ránu a on ji vyčistí a tedy pořádně vyštípe. Ale hlavní účinek pro mě. Jsem na něj alergická, ale nevyraší mi nějaká kopřivka nebo tak něco, ale obličej mi spálí. Proto ho používám vždy na malou část. To malé místo, na které to použiji, mi zčervená a do dvou dnů se sloupe (žádné velké kusy kůže, prostě malinké kousíčky), samozřejmě mažu a mažu. Takže za ty dva dny mám kůži jako novou. Vzhledem k tomu, že všechny přípravky na léčbu jizev pracují na principu sloupání kůže, považuji tento přípravek za geniální. To bylo takové malé odbočení od oparu. Rozhodně nedoporučuji zkoušet, je to na vlastní nebezpečí. Stál asi 4 zloté, takže 24 Kč někde v Polsku.

Teď mě napadá, že možná alergická nejsem, že tam má fungovat. Opravdu nevím. :-)

Jinak takové New in. Když se nemůžu dívat na sebe v zrcadle, tak alespoň na kytičky. 


Jak léčíte takové věci vy? Máte nějakou zaručenou radu? 

(Káťa)







2 komentáře:

  1. s oparmi sice nemam vlastnu skusenost, ale mame poradila jedna znama v lekarni Fungicidin - netusim ci je to na predpis, ale aj keby tak sa to oplati pokial by to fungovalo, moja mama si to chvali, vraj to riadne urychluje hojenie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, možná vyzkouším. Na urychlení jsem ale právě objevila Cicalfate. Potřebuji něco, abych tomu předešla... ach jo... :-)

      Vymazat