úterý 8. ledna 2013

Hobit

Zdravím,

včera jsem byla v kině na Hobitovi a musím se tu v krátkosti vypsat. Pouze z dojmů, žádné spoilery nehrozí. Takže... jsem velký barbar, knížku jsem nečetla, protože mě nebavila, a na film jsem šla, protože druhá možnost byla sedět sama doma (ale na Jeníčka a Mařenku už mě nedostanou). A nelituju. Je to krásná efektní podívaná za plno peněz. Já se nedivím, že se to skalním fanouškům nelíbí, ale já to hltala. Plno bitek, krásné okolí, napínavý děj. 

Je to taková pohádka. To mi ostatně řekl i kamarád, když jsem se podivovala nad tím, jak 13 trpaslíků uteče a přemůže tisícovky skřetů v jejich přirozeném prostředí a na žebřících, kde ti skřeti běhají odjakživa? No nejsem žádný filmový kritik, ale logické souvislosti mi i ve fantasy nedávají spát.

Mimochodem nejvíc ze scenérií se mi překvapivě líbila Roklinka, tam bych chtěla bydlet. Sice se mi přítel smál, že bych se tam nikdy nedostala, protože jako úzké mosty bez zábradlí nad hlubokou propastí nejsou nic pro mě, ale krása to bylo.

Všem  filmovým barbarům s nulovým očekáváním tedy můžu Hobita jen doporučit.

A mimochodem, je to fakt dlouhý. Ze začátku jsem nechtěla věřit kamarádovi, když mi řekl, že ten film má 20 minutovou přestávku. Navíc se na začátku kously titulky a pak celý film a pouštěli nám to odznovu, takže se nám kino protáhlo.

Obsazení Richarda Armitage pak bylo jen třešinkou na dortu - znáte seriál Láska v bílém pekle

Bibi

2 komentáře:

  1. Na Hobitovi jsem taky byla. Musim přiznat,že Pána prstenů jsem viděla teprve ted o víkendu a na knihy se teprve chystám. Mě se to líbila,taková drastičtější pohádka. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se Hobit líbil víc, protože jsem od něj nic neočekávala:)

      Vymazat