čtvrtek 20. prosince 2012

Vídeň

Hezký podvečer,

I my jsme podlehly davovému šílenství a vydaly se do Vídně. Nebo spíš naše mamina a my souhlasily. Z naší vesničky byl vypraven autobus aktivních důchodců (tak si říkají.. haha) plus pár nedůchodců, který nás dopravil na Karlsplatz ve Vídni. Původně jsme se chtěly vydat na procházku samy. Taky jsem den předem připravovala vše potřebné, abychom se neztratily. Nakonec jsem jsem byla přehlasována a vydaly jsme se na strastiplnou pouť po Vídni s průvodkyní, která jak sama řekla, má všechno v malíčku.:-D Náš průvod se zastavil u každé pamětní desky, abychom se taky něco dozvěděli, že? 

Byla dost velká zima, a přestože jsme my tři byly teple oblečeny (na rozdíl od důchodců), bylo třeba se zahřát. Rozhodly jsme se proto navštívit restauraci, cukrárnu nebo co to je - Sacher. Tu můžu všem doporučit. Myslím, že rozdíl v ceně nebude až tak velký od ostatních cukráren na Ringestrasse. My jsme vystály jenom malou frontu a platily jsme cca 10 eur (dort Sacher 4,6 eur + 4,6 eur káva, ale byla i levnější) na osobu plus 1 euro na osobu za šatnu. A výborně jsme si pochutnaly a to čokoládový dort jako takový nemusím.



Další naše návštěva byla ve Forever 21, slevy na Ringestrasse jsme nezaznamenaly, ale pod stromečkem přece jenom něco najdeme. Sice je to tajemství, ale bude to pro každou čepice a šála v úžasných zářivých odstínech růžové a žluté.

Cílem naší návštěvy byly jak jinak i Vánoční trhy u Radnice. A tam bylo přeplněno. Zboží u stánků se většinou opakovalo. Problém je taky s toaletami, a to zejména dámskými. Pokud se někdo chystáte do Vídně a na Vánoční trhy, doporučuji využít záchody v Radnici, zahřejete se a když budete mít štěstí, můžete šikovně předběhnout, i když se to nemá. :-) Navíc se můžete podívat na dílny pro děti.




Nakonec jsem přivezla domů Mozartovy koule, ale pánovi nechutnají. No co, mě chutnaly. Všechny. Největší radost byla z kolového Mentos.



Byly jste ve Vídni? Chystáte se? Máte nějaké doporučení na mou příští návštěvu Vídně?


(Káťa)

Žádné komentáře:

Okomentovat