středa 20. února 2013

Trichomania

Zdravím,

tak jsem si konečně pořídila nový notebook a zatím se horko těžko(už tři hodiny) sžívám s Windows 8. Co bylo špatné na sedmičkách? Připadám si teď jako stará babka, která nadává na novoty a touží po starém dobrém ověřeném.

Ale zpět k článku, dnes to bude o Lush Trichomanii, což je jediný tuhý šampón dostupný v českém Lushi. Nebo alespoň byl před Vánoci, šampuky samozřejmě nepočítám, protože to jsou prostě šampuky. Sem tam přemýšlím nad nákupem z anglického Lushe, ale další tuhé šampony a jiné věci s Lush, které nejsou dostupné v Česku, jsou tak nízko na mém wishlistu, že se na ně asi nikdy nedostane.

Každopádně mě už nějakou dobu nebaví klasické šampony z drogerie a pořád hledám, co bych si na vlasy dala lepšího. O tenhle šampon jsem si řekla v Lush obchodě v Palladiu a dostala jsem celkem slušný odkrojek. Než jsem se k němu ale dostala, parádně se mi rozdrolil, a tak jsem ho musela nastrouhat.



Trichomania je nežloutle bílá a mýdlově vonící. Celkem bez problémů se dá jen tak s vodou rozmíchat na bílou vodovitou kašičku a ve vlasech pak i krásně pění. 


Moje mastnější, normální a občas celkem zplihlé vlasy jsou po jednom použití krásně nadýchané, lesklé, prostě krásné. Ale opravdu jen po jednom. Když jsem si s ním vlasy umývala dvakrát po sobě, tak už byly takové matné a zplihlé, ale tenhle problém mám i se šampuky. Nevím, jestli dělám něco špatně, ale dost mě to mrzí. Kdybych po ní měla vlasy jako po prvním použití, mám ji už dávno doma. 

Popravdě teď ani nevím, komu bych ji mohla doporučit. Připadá mi, že suché vlasy by ještě více vysušovala, ale na mastných se při dlouhodobém používání taky neosvědčila... 


Odkrojek byl opravdu celkem štědrý, vystačil mi asi tak na sedm-osm umytí.

Co vy a Lush? Zajímavé šampony? Máte pro mě nějaké doporučení? Už asi tak milion let mám na cestě přírody v košíku shikakai a amlu a pořád se odhodlávám a pořád si tím nejsem úplně jistá:)

Bibi

5 komentářů:

  1. hm... podle mě stojí tuhé lush šampóny za nic. oba, co jsem vyzkoušela (ten blond i ten !hennový... a fakt se mi ty názvy nechtějí hledat), vůbec nepěnily, skoro neumývaly a dalo dost námahu s nimi vůbec to něco málo z vlasů umýt. navíc ten heřmánkový mi ve vlasech nechával kousky heřmánku, které nešly vymýt.

    amlu chci taky někdy vyzkoušet, ale ještě jsem se k tomu nedostala. shikakai samozřejmě doporučuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám celkem ráda šampuky... a teď nevím, jestli bude sedět shikakai i mně, protože mám pocit, že mám úplně jiné vlasy než ty.
      Bibi

      Vymazat
    2. jo šampuky jsou super. ale tuhé šampóny se jim fakt moc nepovedly!

      Vymazat
  2. Ještě tak před půl rokem bych hlásala, že není nad Lush. Hlavně co se šamponů týče. Ale poslední dobou moje vlasy vypadají buď extra dobře nebo extra špatně úplně po čemkoliv. Mám pocit, že to snad musí být nějakou vesmírnou energií nebo co. Protože to jinak není možné. Co jednou funguje, po druhé už vůbec. Teď bych doporučila přírodní Alteru z Rossmana, ale kdo ví, co bude za týden. Ale tak alespoň je přírodní a levná. A od Lushe je mým favoritem momentálně Faire Trade Honey, který je ale tááák nehorázně drahý... Je to boj!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já Lush nemám nijak zvlášť ozkoušený, maximálně Hennu a šampuky. Všichni totiž chválí hlavně ty vůně, ale já to nechápu, mně to skoro všechno smrdí. Hlavně ten jejich obchod je hrozně malý a z těch vůní je mi tam úplně zle.
      Bibi

      Vymazat