pátek 15. února 2013

Missha Konjac houba

Zdravím,

už dlouho chci napsat článek na tohle téma, protože jsem se do konjac houbičky doslova zamilovala. Takže teď předpřipravuju článek místo toho, abych si dělala úkol do němčiny...

Konjac je rostlina pěstovaná v subtropických a tropických částech Asie a používaná na výrobu mouky a jako náhražka želatiny pro vegany. Mě ale daleko víc zaujala jako kosmetická pomůcka.
Krom toho, že je ze 100% přírodních vláken a je biodegradovatelná a tedy "friendly" k životnímu prostředí, tak také jemně, ale hloubkově čistí a přirozeně peelinguje pleť.

Asi nejznámější firmou vyrábějící konjac houby je The konjac sponge company, jejíž výrobky se dají koupit například i v Česku na eshopu hairbeauty.cz, a to dokonce s různými přidanými látkami podle typu pleti. Já si pro začátek vybrala levnější variantu od Misshy za 5,40 dolarů. Konkrétně variantu s bambusovým živočišným uhlím pro problematickou pleť.


Houba mi přišla v sáčku předvlhčená. V suchém stavu je poměrně tvrdá, po navlhčení nasákne porézní povrch vodou a houba změkne a chová se jako klasická houba.


Houba ztvrdne a vysuší se už asi po třech dnech nepoužívání, na fotce je mírně vysušená houba asi po jednom dni bez vody.


Je to taková polokoule s provázkem na pověšení, aby mohla pohodlně vyschnout a zbytečně se v ní nemnožily bakterie. Podle vyjádření výrobce je sice materiál antibakteriální, ale já ji po každém použití ještě myju antibakteriálním mýdlem. Její životnost je 2-3 měsíce, já ji plánuju po dvou měsících vyhodit... dezinfikování nedezinfikování, i když jsou to moje bakterie, stejně ji radši budu měnit častěji.


Díky polokoulovitému tvaru se s ní dá krásně dostat i k linii vlasů a pohodlně s ní umýt celý obličej. Navíc po navlhčení a vyždímání z ní nekape voda, takže umývání s ní je velmi pohodlné. Porézní tvar houby zajišťuje jemnou exfoliaci. Já jsem z ní dost nadšená, protože jsem, snad co si pamatuju, měla hrubší pleť na bradě. Nikdy mi na to nepomohl žádný peeling, až tahle věcička. Mám teď krásně jemnou a hladkou pleť i méně černých teček. Navíc je čištění opravdu jemné, používám ji ráno a večer, pleť není podrážděná jako po peelingu.


Tato verze napuštěná bambusovým živočišným uhlím se dá používat samostatně bez mycího gelu nebo dalšího čističe, já ji ale raději používám s mycím gelem, protože s ní smývám i makeup. Makeup odstraňuje velmi dobře, při dočišťování micelárkou už moc nečistot na tampónku nemám.

Krom této jsem si ještě na ebay objednala asi za dolar nebo dva noname verzi konjac houby, tou jsem nakonec podarovala Káťu, protože jsem je chtěly tak trochu porovnat a mě přišlo zbytečné mít rozbalené dvě. Ta ebay houba byla ale tvrdší, snad i více porézní, podle Káti ale zjemňovala a peelingovala pleť taky velmi dobře.

Já tedy konjac houby doporučuju jak nejvíc můžu a chystám se objednat tu od The konjac sponge company, abych viděla jestli dražší znamená lepší.

Máte zkušenosti? Nebo chcete vyzkoušet? Jedly jste už někdy konjac nudle?

Bibi

4 komentáře:

  1. To je mi ale taková podivnost, že ji musím vyzkoušet!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně doporučuju. Naprosto mi to nahradilo všechny peelingy a děsně mě to teď baví.
      Bibi

      Vymazat
  2. Ja som verny pouzivatel konjac spongii a ver mi, je to uplne jedno ci od europskeho zastupenia Konjac company za 8€, alebo z eBayu sa 2-3€, je to presne to iste. Mala som obe a teraz kupujem uz len rozne "no name" spongie, ucinok je rovnaky, cena ovela nizsia :)
    Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ta noname houba se právě moc neosvědčila, nebyla tak měkká a buclatá jako Missha. Máš osvědčeného prodejce, od kterého ti vyhovují? To mě zajímá:)

      Vymazat