čtvrtek 7. března 2013

Sulfact Soap

Ahoj, dnes jenom tak krátce o Sírovém mýdle. Poslední dobou jsem zaznamenala rozsáhlé diskuze o mýdlech z Ameriky značky Face Doctor nebo tak podobně. Kdo zná, ví, že se jedná o poměrně drahou záležitost. Četla jsem ale takovou dobrou radu pro ty, kteří si nejsou jisti účinky drahých mýdel. Nejprve zakoupit levné Sulfact Soap a pokud zaznamená nějaký účinek, tak je už větší pravděpodobnost, že drahá mýdla budou fungovat.

Já nějak velké problémy s pletí nemám, vše jde zatím úspěšně zamalovat :-). Levnému mýdlu jsem neodolala. V jedné lékárně mi ho objednali a já jsem zaplatila 45 Kč, jak vidíte na následující fotce :-) (no.. bylo to asi o 3 koruny méně, protože mám slevovou kartičku, haha).


Musím říct, že mýdlo mi poprvé docela zklidnilo pleť, protože ta teď poslední dobou trochu blázní, ale na druhou stranu velmi vysušuje, takže je potřeba mazat. Pro mě bude mít mýdlo následně využití v tom, že mi pomůže oloupat kůži na místech, které mám postiženy zarudlými flíčky od akné, které mi samy od sebe ale vůbec nemizí.

Mýdlo samo o sobě jsem nefotila, protože si myslím, že není příliš fotogenické, je mírně žluté a lehce zapáchá po síře. Toť vše.

V návodu je sice napsáno, že se podruhé mýdlo neoplachuje, ale to by mě asi úplně zabilo. :-)

Jo a Bibi mi říkala, že mi mýdlo vyžere obličej, když zrovna já jsem na všechno háklivá a jen tak něco mi nesedne. No, jedno Vám řeknu. Kdyby to mýdlo mělo jenom o trochu síry ve složení více, asi by se její předpověď vyplnila. 


Máte zkušenosti se sírovou léčbou?

Káťa

4 komentáře:

  1. Tak se sírovým mýdlem zkušenosti nemám ale pouze s ichtamolovým . To je asi takový slabší odvárek no :) přemýšlím, že bych si to sirné pořídila na záda a dekolt, máme je teď příšerné a tahle vysušující mýdla nebývají bez účinku. I když teda není nad Eclaran (alespoň u mne), ale to je tákový vopruz se s tím mazat a ráno to smývat...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, tak Eclaran je na předpis a chodit k doktorce se mi moc nechce.
      Přijde mi, že po tom sírovém mýdle mám čistší póry, ale zase něco navíc vytáhne... tak nevím. Zatím ho používám tak dvakrát týdně.

      Vymazat
  2. Ahoj, tak přesně tohle mýdlo jsem měla a vlastně ještě mám taky. Koupila jsem ho v lékárně za asi 35,- Kč a modlila se, že na akné zabere. Protože už dříve jsem měla od dermatologa napsaný nějaký roztok se sírou. Ale mýdlo nezabralo. Hrozně moc vysušuje a to tak, že jsem si po použití mýdla musela celý obličej nakrémovat nebo bych se uškrábala, jak to svědilo. Na pupínky se mi nejvíc osvědčil čistící gel od Yves Rocher- http://www.yves-rocher.cz/oblicej/normalni_plet/pure_calmille/cistici_gel, který používám ráno a večer a kupuji vždy ve slevě, takže nevyjde ani na velké peníze.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, no já to mýdlo používám na uklidnění, když mám nenechavou. Mým nepřítelem je ostré světlo a zvětšovací zrcadlo, protože pak vidím i to, co tam není. A pokud pupínek nebyl, tak do druhého dne zaručeně je. Proto to mýdlo a na takové hurá akce ho musím fakt pochválit.

      Jinak jsem začala používat Ricinový olej a ten hezky promaže. :-)

      Vymazat