neděle 17. března 2013

Jak jsem spálila Konjac houbičku aneb jak na bakterie

Ahoj,

tak jsem zase jednou experimentovala. O Konjac houbičce psala už Bibi zde. Obě máme tu od Misshy, stála cca 5 dolarů. Musím ji také pochválit, je super, dá se používat místo peelingu, v podstatě tak ušetříte za nakupování tubiček peelingů a nemusíte si dávat na tvář něco chemického, po kterém místo zlepšení přijde překvápko. Sice je to neočekávané, ale obal Konjac houbičky říká, že je to 100% přírodní materiál. Můžete ji používat klidně tři měsíce bez známek degradace materiálu.

No, tak právě ty tři měsíce jsou asi pro mě problém. Sice to má být antibakteriální materiál, ale jak si to ověřit, když nejste zrovna biolog s mikroskopem. Tak mě napadla taková úžasná vychytávka. Strčím houbku do mikrovlnky a všechny potenciální bakterie spálím. Pokus jsem ale nechtěla provádět s houbičkou, která má vydržet ještě dva měsíce a vypadá jako nová. Naštěstí jsem měla houbičkou, kterou koupila Bibi na Ebay a podarovala mě. Stála něco přes 2 dolary a po třech mytí se začala trhat a to nemluvím o materiálu, který jaksi neodpovídal. 

Houbičku jsme se snažila pořádně rozmočit, moc to nešlo, vršek byl stále tvrdý. No, stejně jsem to vyzkoušela. Asi jsem to neměla dělat, houbička se začala pálit, ta ztvrdlá hmota na vrcholku, která nešla rozmočit, byla totiž lepidlo. Lepidlo na Konjac houbičce samosebou nemá co dělat. Z toho tedy vyplývá, že není vhodné strkat houbičku z Ebay, která si říká Konjac, do mikrovlnky, pokud nechcete dopadnout takto:





Teď se může zdát, že mě tohle všechno odradilo od zabití bakterií v pravé houbičce. Nikoliv. Tady už vše proběhlo bez problémů. Pravá houbička Konjac totiž nemá na povrchu žádné lepidlo. Takže pořádně namočit, lehce vyždímat, na nejvyšší stupeň na cca 30 sekund do mikrovlny a tradá, houbičku zase můžu bez špatného vnitřního pocitu používat.

Tohle jsem provedla i s kuchyňskou houbičkou, aby přestala smrdět, a jsem spokojená.

Jinak už mám doma Konjac houbičku od firmy, která poprvé přišla na trh s touto vychytávkou. I když prej Japonci používájí Konjac houbky už 1500 let.

Co vy? Také se Vám někdy něco nepovedlo?

Káťa

2 komentáře:

  1. Fuu, tak to neviem, co za hubku ste kupili na eBayi, ja tam nakupujem vzdy a vzdy boli identicke s tymi, ktore som predtym kupovala od europskeho distributora (teda az na obal).

    OdpovědětVymazat
  2. I ta kvalitnější je z ebay. Ale ta, co byla na nic, stála asi 2 dolary a opravdu to nebyl ten stejný materiál. :-)

    OdpovědětVymazat