úterý 19. března 2013

Akné přípravky

Zdravím,

poslední dobou se mi na sebe ani moc nechtělo dívat do zrcadla, protože akné. Veškeré moje pokusy z poslední doby byly o tom, jak dostat moji pleť do normálu. Pomalu se mi to daří, a tak na fotkách vidíte moji nejpoužívanější kosmetiku z poslední doby. Smutné.

Mým zaručeně nejpoužívanějším krémem poslední doby je Aknea od Cannadermu. Je to takový hutný zelený krém, který na konopnou kosmetiku voní celkem ok. Mažu ho jen na postižená místa, dá se použít i pod makeup, ale ten pak na pleti tak divně sedí a moc se nedá zapracovat. Zatím mi přijde, že mi pomáhá - ne s léčením, ale s uklidněním.
Sudocrem a Avene Cicalfate všichni určitě znáte. Na střídačku je na sebe mažu na noc, takže můžou léčit a vyživovat a zmizíkovat jizvičky.
Červenobílá tubička je zinkový ACO vysoušeč pupínků. Hojení urychluje, sice ne nijak zázračně rychle, ale má tu výhodu, že zaschne do bílé krustičky (která se mimochodem blbě umývá) a tak se nepatlá.
Tea tree olej jsem sice poslední dobou používala, ale asi nevím, jak na něj, nebo na mě nefunguje, protože prostě nefunguje. Potírání? Desinfekce? Fakt nevím.
Clinique spot treatment je malý zachránce, ten naopak vysušuje zaručeně, pálí sice jako blázen, ale za ten výsledek to stojí.
Poslední je Aknecolor, používám ho přes den jako korektor na ty pupínky, které je potřeba vysušit. Sice je tím během dne zvýrazní, ale ony jdou stejně vidět. Takhle se aspoň urychlí hojení.


Na fotce níže je ukázka toho, jak vypadá Aknea(zelená) a Aco(bílý). Přestože takhle na obrázku vypadá Aknea nepoužitelná na denní nošení, tak je matná a při rozetření není na pleti vidět. Na celý obličej si ji stejně nedávám. Pupínky mám pouze na bradě a na hraně obličeje.


Na doporučení Káti jsem si chtěla koupit ichtamolové a sírové mýdlo... akorát jsem do lékárny poslala přítele a on mi místo ichtamolového přinesl dehtové. Určitě se mi hodit bude, akorát jsem ještě nenašla odvahu ho vyzkoušet, protože děsně smrdí.


Mimochodem nemáte tip na krycí, přirozeně vypadající minerální makeup, který dlouho vydrží? Everyday minerals je na štíru s tím přirozeným vzhledem a Lumiere zase s tou výdrží:/.

Bibi

5 komentářů:

  1. Já myslím, že to s tou pletí musí být něco ve vzduchu, protože to jinak fakt není možné. A já teda frčím na sudocreamu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě netuším, proč se mi zhoršila teď. Navíc jsem spíš vždycky měla rozšířené póry, pupínky od sedmnácti ne:/

      Vymazat
  2. No jo, čekám, až se mi zahojí pleť, abych mohla začít nosit červenou rtěnku. Netrápí mě už skoro pupínky, ale když se mi něco vyrazí, stojí to za to, rudý flek léčím ještě měsíc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já to mám teď naopak... ale naštěstí jizvičky se mi pořád léčí ještě jakž takž rychle.
      Na výrazné rtěnky mě moc neužije, ale někdy bych chtěla vyrazit bez makeupu.

      Vymazat
    2. To mně nevadí, na premenstruační pupínky mi korektor úplně stačí, make-up nenosím. Až tak to nehrotím, pleť mám víceméně v dobrém stavu. Akorát zvýraznit se rtěnkou si prostě netroufnu, v období, kdy nemám pleť naprosto bez posvrnky. :-)

      Vymazat