pondělí 8. dubna 2013

Khadi arjuvédský prášek na mytí vlasů

Krásný slunečný (jupí) den přeju,

díky beauty blogům jsem přišla na hodně věcí, nejvíc mi ale pomohly informace ohledně péče o vlasy - co jsou to silikony, SLS, proč zkusit přírodní šampony. A já poctivě zkouším.

Khadi je mycí prášek na vlasy a připadá mi, že na mé cestě po různých bezsilikonových nebo přírodních šamponů už nic přírodnějšího být nemůže. Protože když si patlám to blátíčko do vlasů, připadám si fakt dost zvláštně. 

Pytlík s práškem se schovává v malé plechovce, která se dost blbě otevírá. Je ho tam 150g, což mi vystačí asi tak plus mínus na patnáct umytí.



Prášek je jemně namletý, pracuje se s ním dobře a poměrně silně voní. Mně teda voní, příteli to neskutečně smrdí, až tak, že ho to dusí a nesmím mu to strkat pod nos. Dá se připravovat dvěma způsoby - buď se dá smíchat potřebné množství s horkou vodou na hustší kašičku a tu si potom naplácat (ehm, vmasírovat) do vlasů, nebo se dvě lžičky rozmíchají ve dvou šálcích vody, nechá se to odstát, přecedí se to a výsledkem se vlasy přelijí... já používám první variantu. 

Po umytí mám vlasy hrubší, ale po uschnutí jsou pěkně jemné a lesklé, ale drží objem a nejsou zplihlé. S rozčesáváním problém nemám, ale to já celkově nemívám, takže se to asi nedá posuzovat podle mě. Použití je pravda nadlouho. Nejde ani to o to, že člověk musí nechat kašičku ve vlasech aspoň pět minut působit. Spíš mi vadí, že si musím "šampon" uvařit, nehledě na to, že je to bláto a při vmasírování do vlasů to stříká všude možně. Taky se to z vlasů déle vymývá. Ty, které jsou zvyklé na hennu, to ale nemůže rozhodit.


 A na závěr složení - pozor, světlé vlasy to může mírně zbarvit.


Tohle byla trochu drahá sranda, stálo to tuším kolem 220 korun, myslím, že hlavně kvůli plechovce. Pokukuju ale i po dalších zajímavých vlasových bylinkách a šamponech, na poličce už na vyzkoušení čeká čistá Aritha a po recenzi Reny jsem si koupila i vlasové mýdlo Neelayadi. Vypadá to jako něco, co by mohlo mým vlasům vyhovovat.

Máte zkušenosti s nějakým zajímavým šamponem? Tuhým šamponem? Bylinkami? Můžete doporučit i dobrý přírodní šampon.

Bibi





8 komentářů:

  1. Značka khadí mě láká, ale blátíčko to asi nebude...:-) Za recenzi moc děkuji!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych od nich ještě chtěla vyzkoušet klasické šampony. Henna je prý super, ale co jsem četla, tak hodně barví a pleťová kosmetika, nevím nevím... třeba mě na něco nalákáš ty:)

      Vymazat
    2. Já hrozně toužím po http://www.khadi-cz.cz/cz/e-shop/330878/c11296-pletova-a-telova-pece/khadi-pletovy-a-telovy-olej-fialka.html oleji s fialkou, pro mě je fialka láska odmalička. A hodí se na moji pleť. A až ze mě přestane být zombie sedící u počítače a píšící diplomku, zase si nabarvím vlasy hennou, pokud mají i hnědou, která vlasy jen projasní. Blátíčko na vlasy asi zkusím koupit příteli, potřebuju něco na hodně rychle se mastící vlasy, posledního půl roka se zbláznil a to nepoužíváme silikony (snad to není tím).

      Vymazat
    3. Nedokážu si představit, že by chlapa, co by používal blátíčko na mytí vlasů. Jestli bude, tak máš můj obdiv. I on:)

      Vymazat
  2. Já naopak blátíčka na vlasy miluju, pomohla mi změnit moje jemné, mastící se vlasy vyžadující denní mytí v celkem pevnou hřívu, co vydrží v pohledném stavu i tři dny. Míchám si vlastní směs Aritha:Shikakai:Amla v poměru 2:2:1. Vyjde to tak mnohem levněji. Ale khadi je samozřejmě taky super.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si koupila teď Arithu a ještě jsem měla v košíku Neem, ale nakonec jsem si to rozmyslela. Jinak ono to asi vyjde stejně... akorát ta plechovka je na té Khadi tak drahá:) A taky doufám, že časem budu mít vlasy pevnější.

      Vymazat
  3. Waw tak toto vidím prvýkrát. Mám skúsenosť akurát s tuhým šampukom od Lushu, ktorý sa mi nepáčil. Ale páči sa mi trend, ktorý nastupuje aj do drogérií, že postupne sa začínajú byť bez silikónov aj obyčajné drogériové šampóny, teda v každej značke aspoň jeden.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já od Lush měla jen Godivu a Ultimate Shine a Godiva byla naprostý propadák, co mi děsně vysušoval vlasy a mohla jsem ho použít jen sem tam, zato Ultimate Shine dobrý, vlasy s ním můžu mýt kolikrát chci a pořád je mám pěkné.
      Trend bezsilikonových šamponů se mi taky líbí... jen by taky mohly být i bezsulfátové.

      Vymazat