sobota 5. ledna 2013

Minerální make-up

Poslední dobou moc nemusím klasické make-upy. Nějaké oblíbence sice mám, ale o nich až zase někdy jindy. A tak teď většinou používám bb krémy nebo minerální makeupy. Nejsem žádný velký znalec, rozhodně chci časem vyzkoušet víc věcí. Minerální makeupy se spotřebovávají velmi dlouho, takže se balení vyplatí. Mně ho stačí opravdu trošku. Hodí se na mastnou pleť, já ho používám hlavně v létě, protože dlouho vydrží, nestéká a mám pocit, jako bych na sobě ani nic neměla a přitom vypadám pořád dobře. Navíc každá značka má tolik odstínů a finishů (český ekvivalent, ehm, nějak neznám), že si určitě vyberete.

Můj první minerální makeup byl EDM z PureSkinCare v roztomilých pytlíčcích s králíčky. Byla z toho láska na první použití a časem jsem si pořídila matující verzi Multi-Tasking Neutral. Bází mají celkem čtyři - intenzivně matující, matující, polomatující a rozjasňující. Já už delší dobu rozmýšlím nad rozjasňující... ale nejprve to bude chtít nějaké vzorečky:) Rozjasňující báze je také jediná, kterou jsem ještě nevyzkoušela, u prvních vzorkových sáčků jsem si nakombinovala jen ty matující.

Balení makeupu je geniální, je na něm otáčivé víčko, takže se makeup nesype ze sítka během cestování. A jednoduché bílé balení mi moc vyhovuje.


 Makeup si většinou nasypu do víčka, naberu na flat top štětec a pak vpracovávám do pleti. Je to rychlé, pohodlné a většinou nepoužívám ani bázi ani pudr a korektor díky krycím vlastnostem minerálního makeupu taky není dost často potřeba.


Zatím jsem nenarazila na značku minerálních makeupů, která by nevedla vzorky. Ve vzorcích jsem zatím vyzkoušela Just Pure Minerals a Lumiere

Just Pure Minerals posílá vzorečky v malých kalíšcích. Já si od nich objednala tři minerální makeupy a tvářenku. Po přečtení kladných recenzí na to, jak jemný a krásně krycí je tenhle makeup a jak krásně vypadá na pleti, jsem si už předem malovala, jak si objednám plné balení a budu krásná a nejkrásnější. Jenže mi tenhle makeup vůbec nevyhovuje. Hned po nanesení vypadá krásně, ale do hodiny mi dělá na obličeji mapy a cuckovatí. Nevím, jestli je to mnou, nebo se moc nehodí pro mastnou/smíšenou pleť. Kelímky jsem teď vyhrabala z hlubin šuplíku kvůli článku a to mi připomnělo, že jsem plánovala z objednávky vypotřebovat aspoň tvářenku. Ta za to totiž stojí. Musí se s ní opatrně, protože jsem si objednala sytě vínovočervenou barvu, která je hodně pigmentovaná, když se ale nanášení povede, vypadá moc pěkně.


U Lumiere je možnost koupit si balení osmi vzorečků za penny plus šest dolarů poštovného. Já mám tuhle akci moc ráda, protože obsah pytlíčků se mi zdá celkem štědrý - půl gramu. Asi si tam nikdy nekoupím plné balení a navěky si vystačím se vzorky. 

Lumiere vede taky různé "finishe". Mám pocit, že nejvíc mi sedí Cashmere, ale kdo ví... líbí se mi na mně všechny.


Na nanášení používám flat top štětec od Everyday Minerals, který je krásně hustý a jemný. Sem tam ho použiju i na tekutý makeup.




Časem bych chtěla vyzkoušet další značky minerální kosmetiky, třeba Silk NaturalsDarling Girl CosmeticsEvil ShadesGeek Chic CosmeticsThe All Natural FaceLily Lolo nebo bareMinerals (ještě štěstí, že nejbližší Sephora je dvě hodiny daleko:)

Milujete minerální makeupy? Nebo jinou zajímavou kosmetiku?

Bibi

8 komentářů:

  1. musím říct, že just pure minerals můj naprosto nejoblíbenější mmu, sice tedy málo kryje, ale ten efekt, který vytvoří na pleti (tedy mojí), je tak úžasný...

    lumiere mám taky ráda, už asi dva roky vybírám, který odstín si koupím v plném balení, a doma mám asi deset těch vzorečků... a ty vzorečky jsou tak štědré... že plné balení zatím nepotřebuji.

    lily lolo mi přijde dost podobný na edm. the all natural face mi nepřišel jako nic mimořádného.

    a jo... minerální kosmetiku miluji!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že poprvé jsem o Just Pure Minerals četla u tebe. A pak jsem hledala recenze a četla, že jsou nejlepší z nejlepších. Bohužel na mě nefungují.
      Já bych chtěla vyzkoušet hlavně Geek Chic Cosmetics, Shiro... na mě tyhle zvláštní, originální a divné prezentace prostě fungují.
      Bibi

      Vymazat
    2. hm geek chic bych taky chtěla nebo i to shiro nebo sobe botanicals nebo tak. je sice pravda, že mmu mě od nich až tak neláká, ale rtěnky... to už je jiná.

      Vymazat
    3. Mě lákají hlavně oční stíny... teď jsem si hledala swatche na darling girl. Ach, ta krása.
      Sobe botanicals, hmm... Neznala jsem, ale teď už chci taky:)

      Vymazat
  2. Ahoj, používáš stále tento minerální makeup? Uvažuji nad koupí toho od EDM, protože jsem teď používala BB krémy, které mi začaly dělat neplechu...
    Můžu se zeptat, jak dlouho vydrží to balení 4,8g? A jak kryjí třeba oproti BB od Misshy, mám taky Perfect cover :) Děkuji a hezký den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, EDM momentálně používám nejvíc ze všech svých makeupů právě proto, že krytí je super (mám matující verzi). Vydrží opravdu dlouho, poslední měsíc jsem používala skoro pořád jen EDM a nijak jsem si nevšimla, že by ubýval. Podle mě je to fajn začátek s minerálními makeupy:)

      Vymazat
    2. Díky moc za odpověď:)Můžu se zeptat, ten odstín Multi-tasking Neutral je podobný jako Missha Perfect Cover - 21? tedy poměrně dost světlý? :) Díky, L. :)

      Vymazat
    3. Misshu Perfect Cover už dlouho nemám, ale porovnávala jsem to teď s Misshou Signature Real Complete, odstín 21, a Multi-tasking Neutral se mi zdá dokonce maličko světlejší. Pokud používáš Misshu, tak tedy bude světlý dost, ale na rozdíl od ní má neutrální podtón. Missha mi vždycky prišla dost růžová (proto už ji taky nepoužívám).

      Vymazat